sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Aloe vera haavoihin ja palovammoihin

Aloe vera on jokaisen kodin "must have" kasvi, sillä sen mehu hoitaa tehokkaasti ja nopeasti sekä pienet haavat ja ihotulehdukset että palovammat. 

- Katkaise lehti ja purista geelimäistä mehua suoraan vaurioituneelle ihoalueelle. Toista tarvittaessa.  
  Huom. Vain ulkoisesti. Sisäiseen käyttöön tarkoitettuja aloe-valmisteita myyvät luontaistuotekaupat ja apteekit. Varmista, että tuote todella sisältää aloeta muutenkin kuin vain nimeksi. Myynnissä on kaikenlaista...




Olen käyttänyt aloeta perheen pienten ihovammojen hoidossa jo vuosia hyvällä menestyksellä. Mm. palovammat ovat parantuneet aivan silmissä. Työssäni homeopaattina olen käyttänyt aloeta tukihoitona vaikeidenkin palovammojen hoidossa, mm. sädehoidon pahasti polttamaan ihoon se on tuonut nopeaa helpotusta.

Aloe vera sisältää mm. vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä, mono- ja polysakkarideja ja steroleja. Paitsi ravintoaineita, se sisältää myös antrakinoneja, joista tärkeimmät:
Lingiinit mahdollistavat aloe veran tunkeutumisen ihon syvimpiin kerroksiin vieden vaikuttavata aineet mukanaan syvemmälle.
Saponiinit ovat antiseptiseti vaikuttavia, luonnollisesti puhdistavia aineita, jotka vastustavat mikrobeja saippuan kaltaisesti.
Salisyylihappoa on aloessa luonnollisessa muodossa. Salisyylihappo lievittää kipua, särkyä ja tulehduksia. Se myös auttaa puhdistamaan haavoja poistamalla kuolleita kudoksia.
Asemannaani on yksi aloe veran tärkeimmistä sakkarideista. Se on tärkeä tekijä solujen vastustuskyvylle, sillä se aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää, myötävaikuttaa solujen uudistumiseen ja poistaa myrkkyjä elimistöstä.

Aloe vera on helppohoitoinen kasvi, joka viihtyy valossa ja jopa suorassa paahteessa. Istuta läpäisevään multaan. Kastelu talvella 1-2 krt kuukaudessa, kesällä useammin kasvupaikasta riippuen. Multa saa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Liika kastelu voi mädättää juuret. Vältä kastelua lehtiruusukkeen sisään, sillä myös se saattaa mädättää kasvin. Täysikasvuinen aloe on melko näyttävä kasvi, sillä se saattaa kasvaa jopa 50-70 cm korkuiseksi. 
   


   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti